søndag 5. oktober 2014

Tur til Soløyvannet


Som del av Norsk2 undervisninga, var vi torsdag 28.august på tur til Soløyvannet. På turen tok vi bilder og så på naturen. Vi diskuterte hvordan en slik tur kunne vært gjennomført som undervisningsopplegg i norsk på barneskolen og hvordan IKT kunne blitt knyttet inn i undervisningsopplegget.
 
Blant annet kunne vi tatt med oss elever i 1. eller 2.klasse på bokstav- og talljakt. Hvis man først begynner å lete etter bokstaver og tall i naturen, er det utrolig hva man finner. Elevene kunne selv fått tatt bilder av det de fant.
 
Bokstavene I og Y
 


 
Bokstaven V
 
 
 
 
Bokstavene V og I
 
 
 
 
 
 
 

Når elevene kommer til skolen igjen, kunne de fått lagt bildene inn på PC, skrevet bokstavene og tallene med forskjellig dataskrift eller skrevet ord med bokstavene først, sist eller inni ordet. Elevene kunne også satt bildene sammen og laget en bildehistorie. Da kunne elevene eventuelt sittet i grupper og diktet sammen eller gjort dette som en fellesaktivitet i klassen. Hvis man er kreativ, finnes det uendelig mange muligheter for videre arbeid med bildene, når man kommer til skolen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar